سوله|سوله صنعتی|سوله استاندارد | ساخت جرثقیل سقفی
15741
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-15741,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

ساخت جرثقیل سقفی

ساخت جرثقیل سقفی

ساخت جرثقیل طی مراحلی پیچیده صورت می گیرد. جرثقیل سازه ای ابتدایی و ساده می باشد گرچه مراحل ساخت پیچیده ای دارد در ادامه ساخت جرثقیل را برایتان توضیح خواهیم داد.

در ابتدا ساخت جرثقیل بسیار ساده صورت می گرفته است. به این صورت که جرثقیل های اولیه از یک بازو با قابلیت گردش همراه با دو تکیه گاه عمودی و یک تکیه گاه افقی و یک وزنه برای حفظ تعادل بوده است. این طرز ساخت تا حدود قرن شانزدهم تقریبا به همین صورت بوده است. و تغییر زیادی در آن صورت نگرفته بوده است. تغییرات در ساخت جرثقیل از زمانی شروع شد که در صنعت پیشرفت چشم گیری صورت گرفت و ابزار بسیاری از جمله برق، موتور بخار و یا بسیاری از وسیله های دیگر پیدا شد و باعث رونق در ساخت جرثقیل شد.

ساخت جرثقیل :

تغییرات در ساخت جرثقیل ها به صورت مرحله ای صورت گرفته است به این صورت که در ابتدا به بازوی اصلی جرثقیل برای افزایش برد و دسترسی بازوی کوچک دیگری اضافه شد. در ادامه با استفاده از بهینه شدن در ساختار فولاد و یا بهره گیری از ابزار و وسایل پر قدرت همچون موتور های گازوئیلی و الکتریکی روز به روز موجب پیشرفت بیشتر جرثقیل شد.

این تغییرات تا این زمان به صورت روال عادی خود پیش می رفت اما با جلو رفتن زمان و نیاز بیشتر انسان به این نوع ابزار رفته رفته ساخت جرثقیل با پیشرفت سریع تری طی شد و موجب شد ساخت جرثقیل از روش های ساده و ابتدایی به روش های پیچیده رسیده و موجب ساخت انواع مختلفی از جرثقیل گردید.

در حال حاضر تعداد زیادی جرثقیل ساخته شده است:

جرثقیل های آویز: به این نوع جرثقیل جرثقیل های سقفی زنجیری نیز گفته می شود. جرثقیل های آویز در زمانی کاربرد دارند که فضای کافی وجود نداشته باشد.

جرثقیل های سقفی: این نوع جرثقیل نوع دیگری از انواع جرثقیل می باشد که بیشتر در ساخت سوله های خرپایی کاربرد دارد. کاربرد کلی این جرثقیل به صورت انتقال بار در جهات مختلف افقی و عمودی است.

انواع دیگری از جرثقیل شامل جرثقیل های طره ای، دروازه ای، خودرویی، بازویی و… می باشد.

جرثقیل

جرثقیل در حالت کلی وسیله ای است که ابزار را به صورت قائم و در شش جهت حرکتی کنترل و یا جا به جا می کند. در صنعت سوله سازی از آن استفاده ی گسترده ای می گردد. جرثقیلها انواع بسیار متفاوتی را دارند که در متن زیر به ساختار بعضی از آن ها می پردازیم.

انواع جرثقیل :

·        جرثقیل های برجی: این نوع جرثقیلها که به آن تاور کرین نیز گفته می شود در ساختمان هایی که دارای ارتفاع بسیار بلندی می باشند مورد استفاده قرار می گیرد این نوع در سه حالت و جهت در روی زمین قرار می گیرد.

·        جرثقیلهای ماشینی و یا موبایل: این نوع در دو حالت کلی در روی زمین حرکت می کند. حالت اول به صورت نصب با جک می باشد که ثابت عمل می کند و حالت دوم به صورت متحرک با بار می باشد که کارگاهی نامیده می شود.

·        جرثقیلهای سقفی: از جرثقیلهای سقفی به صورت گسترده ای استفاده می شود. از این نوع جرثقیل بیشتر برای ساخت  هایی که با بحران محدودیت فضا مواجه هستند استفاده می شود. این جرثقیلها در روی ریل هایی که در کنار سازه و بر روی خطوط تعبیه شده اند نصب می شوند. جرثقیلهای سقفی عموما به صورت یک پل و یا دو پل ارائه می شوند.

·        جرثقیل های آویز: این نوع معمولا کاربردی همانند جرثقیلهای سقفی دارند. با این تفاوت که از جرثقیلهای آویز بیشتر برای مناطقی استفاده می شود که با محدودیت ارتفاع همراه هستند. این نوع تا محدوده ای در حدود ۵ تن قابل استفاده می باشند.

·        جرثقیلهای خاص: این نوع در مراحل های خاصی در جرثقیل ها مورد استفاده قرار می گیرد. جرثقیلهای خاص معمولا کاربردی همچون جرثقیل های آویز دارند با این تفاوت که از آن ها در مراحلی مانند پشته کردن و غیره استفاده می شود.

بنابراین جرثقیلها ماشین های سنگینی هستند که معمولا در سازه های گسترده از آن ها استفاده می شود. استفاده از جرثقیلها در صنعت سوله سازی نیز رواج فراوانی دارد و در انواع سوله، در سوله های خرپایی قابل اجرا می باشند.

 

جرثقیل, جرثقیل سقفی, جرثقیل های برجی, جرثقیل های خاص, جرثقیل های سقفی, جرثقیل های ماشینی و یا موبایل, صنعت سوله سازی

بهترین جرثقیل برای سوله

بهترین جرثقیل برای سوله: جرثقیل ها دستگاههایی برای حمل و جابجایی اجسام هستند. انتخاب نوع جرثقیل بر اساس نیازها و قدرت تحمل بار متفاوت است.

بهترین جرثقیل برای سوله

جرثقیل های سقفی:  این جرثقیل ها بهترین انتخاب برای مکان های سرپوشیده مثل سوله ها هستند که امکان حرکت در شش جهت را دارند و از اجزاء زیر تشکیل شده اند:

  1. بالابر: برای حرکت بالا و پایین
  2. پل: برای حرکت عقب و جلو
  3. ترول: برای حرکت چپ و راست

انواع جرثقیل های سقفی

  • سقفی تک پل: در صورت ساخته شدن بر اساس استاندارد باعث کاهش هزینه ها را کاهش می گردد.
  • سقفی آویز: این جرثقیل ها به سهولت در سقف سالن نصب شده و نیازی به ستون و تیر حمال ندارد به این جرثقیل ها مونوریل هم می گویند که طراحی آن ها در دو نوع منحنی و مستقیم انجام می شود.
  • سقفی دوپل : برای حمل مواد در دهانه ها و ارتفاع زیاد کاربرد دارد.

 

ایمنی در جرثقیل های سقفی

  • فونداسیون سوله باید به گونه ای باشد که قابلیت تحمل بار جرثقیل را داشته باشد.
  • سیم بکسل ها را باید با وسایل مطمئن محکم کرد.
  • دو سر سیم بکسل را نباید به وسیله گیره به هم وصل کرد.
  • انتخاب باربند مناسب براساس وزن سیستم تعیین می گردد.
  • در باز و بستن سیم بکسل باید توجه کرد که سیم پیچ وتاب نداشته باشد.
  • استفاده از قرقره های معیوب مجاز نیست.

جرثقیل های دروازه ای

برای جا به جا کردن بار در مکان های باز و سالن ها مناسب است و سیم بکسل تک و دوپل قابل نصب بر روی این جرثقیل ها می باشد.

جرثقیل های نیم دروازه ای

جرثقیل های تک یا دو پل نیم دروازه ای برای ظرفیت های ۱ الی ۴۰۰ تن که عرض دهانه ۳۰ متر و طول ۱۲۰ متر دارند بهترین انتخاب است این جرثقیل ها بیشتر برای محیط های خارج  سوله استفاده می شوند و از لحاظ حرکت طولی محدودیت ندارند و با ریل گذاری می توان مسیر آن را طولانی کرد به این ترتیب که از ستون های سالن به عنوان پایه استفاده کرده و از طرف دیگر با ستون خود به حرکت در روی ریل می پردازد این جرثقیل ها بدون آسیب زدن به سالن از مکانی به مکان دیگر منتقل شده و دوباره نصب می شوند.

 

بهترین جرثفیل برای سوله, بهترین جرثقیل, جرثقیل, جرثقیل های دروازه ای, جرثقیل های سقفی, جرثقیل های نیم دورازه ای, سوله,سوله داران

انواع جرثقیل

انواع جرثقیل : جرثقیل ها در حالت کلی انواع گوناگونی دارند. تاریخچه ی پیدایش جرثقیل مربوط به سال ها پیش است که افراد توانایی جا به جایی بسیاری از وسایل سنگین وزن را نداشته و در این مورد ناتوان بودند که رفته رفته فکر ساخت وسیله ای برای حمل وسایل بسیار سنگین شکل گرفت و سازه ای به نام جرثقیل را به وجود آورد. بنابراین از جرثقیل ها برای تخلیه و یا جمع آوری بار هایی استفاده می شود که جا به جایی آن توسط یک انسان غیر معمولی و امکان نا پذیر می باشد.

جرثقیل های آویز: جرثقیل های آویز در زمانی استفاده می شود که ما با کمبود  فضا مواجه باشیم در این زمان بهترین گزینه استفاده از جرثقیل های آویز می باشد. این نوع جرثقیل توانایی بالا بری تا ارتفاع بسیار زیاد را دارد.

جرثقیل های سقفی: جرثقیل های سقفی در جهات افقی و عمودی جا به جایی دارند. از این نوع جرثقیل در سالن های صنعتی بیشتر استفاده می شود و با ساختاری به شکل دو ریل موازی می باشد. که در دو نوع یک پل و دو پل وجود دارند.

جرثقیل های نیم دروازه ای:  جرثقیل های نیم دروازه ای که به آن ها طره ای نیز گفته می شود ساختاری شبیه به جرثقیل های سقفی داشته و برای جا به جایی مواد سنگین در فضای خارجی سوله مورد استفاده قرار می گیرد. تفاوت این جرثقیل با جرثقیل های سقفی دارا بودن دو ستون متصل به پل و کلگی می باشد.

جرثقیل های دروازه ای: جرثقیل های دروازه ای ساختار و کاربردی دو جانبه دارند که هم در فضای داخلی و هم خارجی برای بالا و پایین بردن اقلام و وسایل سبک و ساده مورد استفاده قرار می گیرد. ساختار جرثقیل های نیم دروازه ای به صورتی است که همزمان می تواند چند جا به جایی را با هم ادغام نماید.

جرثقیل کامیونی : این جرثقیل که قابل نصب بر روی کامیون می باشد در فضا های داخلی شهری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. از این نوع جرثقیل می توان برای انتقال ابزار و مواد از شهری به شهر دیگر استفاده نمود. سرعت جا به جایی در این نوع جرثقیل بسیار سریع و در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد.

 

جرثقیل ماشینی

جرثقیل ماشینی : جرثقیل ها انواع گوناگونی دارند. از جرثقیل برای حمل بار در ساخت و ساز و صنایع مختلف استفاده می شود.

در گذشته که مردم برای حمل بار های سنگین نمی توانستند از وزن خود استفاده نمایند به فکر ساختن ابزاری افتادند که بتواند بار ها را حمل کند. در ابتدا جرثقیل ها به صورتی ساده و کاملا ابتدایی بودند اما با گذشت زمان کم کم  پیچیده شده و در آخر به انواع گوناگون تقسیم شدند.

در حالت کلی از انواع جرثقیل می توان استفاده ی بهینه نمود جرثقیل ها انواع گوناگونی دارند:

·        جرثقیل های آویز: به این نوع جرثقیل جرثقیل سقفی نیز گفته می شود ، که در زمانی فضای محدودی وجود داشته باشد از آن استفاده می شود.

·        جرثقیل های سقفی: از جرثقیل های سقفی برای استفاده در جهت های افقی و عمودی استفاده می شود و بار را در این جهات جا به جا می سازد.

·        نیم  دروازه ای: به آن ها تک پل نیز گفته می شود. و برای تخلیه بار در فضای خارجی مورد استفاده قرار می گیرد.

·        جرثقیل های دروازه ای: از این نوع جرثقیل که هم در فضا های باز و هم بسته استفاده می شود برای بالا و پایین کردن اقلام سبک استفاده می شود.

·        جرثقیل دروازه ای گردان: در گمرکات استفاده می شود.

تاریخچه جرثقیل ماشینی

جرثقیل های ماشینی : این نوع جرثقیل ها در دو نوع ماشینی و کامیونی بوده و در محیط شهری از آن استفاده می شود. از این نوع جرثقیل معمولا برای حمل بار های ماشینی استفاده می گردد. استفاده از جرثقیل های ماشینی سرعت کار ر ا بالا برده و کار کردن با آن در سهولت کار نقش به سزایی دارد. همچنین فضای کمی که این نوع جرثقیل دارد موجب استفاده ی بهینه از فضا خواهد شد. جرثقیل های ماشینی بار ها را همانند بار های ماشینی را از مکانی به مکان دیگر در مدت زمان کمی جا به جا خواهد کرد. از نوع کامیونی جرثقیل های ماشینی نیز در ساختمان سازی و حمل بار های ساختمانی به میزان زیادی استفاده می شود. جرثقیل های کامیونی همانند نوع دیگری از جرثقیل های ماشینی جا به جایی سریعی دارد.